Intrebari frecvente

Unde imi depun cererea de inscriere in Program? La Ministerul Mediului sau la Administratia Fondului pentru Mediu?

Cererile de inscriere nu se depun nici la sediul Ministerului Mediului nici la sediul Administratiei Fondului Pentru Mediu! Cererea de inscriere o depui la unul dintre instalatorii validati de catre Administratia Fondului pentru Mediu.

Lista va fi pusa la dispozitia ta atat pe site-ul Ministerului Mediului, www.mmediu.ro, cat si pe cel al Administratiei Fondului pentru Mediu, www.afm.ro si, foarte probabil, o vei putea regasi si in mass-media.

Poti, de asemenea, sa o soliciti de la sediul Ministerului Mediului sau Administratiei Fondului pentru Mediu.

Ce documente trebuie sa insoteasca cererea de inscriere pe care o voi depune la instalatorul validat?

  • actul de identitate, in copie;
  • copia legalizata dupa actul de proprietate, de concesiune sau de locatiune, al imobilului pentru care se achizitioneaza sistemul de incalzire;
  • actul autentificat de notarul public, prin care proprietarii sau coproprietarii isi exprima acordul de efectuarea lucrarilor de instalare a sistemului, daca este cazul;
  • copia dupa documentul care atesta o situatie particulara: casatorie, desfacere casatorie, schimbare nume si/sau prenume etc.

Daca imi lipseste un document din cele cerute de Ghidul de Finantare, pot beneficia de Program?

Documentele solicitate prin Ghidul de Finantare al acestui Program sunt obligatorii. Lipsa unui act din cele mentionate, indiferent de motiv, va genera respingerea automata a cererii tale.

Pot sa imi depun deja cererea de inscriere la unul dintre instalatori?

Nu poti face asta decat incepand cu data oficiala de start, moment in care poti depune cererea de inscriere la unul dintre instalatorii validati de catre Administratia Fondului Pentru Mediu.

De unde stiu care este adresa instalatorului de la care as vrea sa achizitionez un astfel de sistem?

Lista instalatorilor validati va contine si datele de contact ale acestora. Mai mult decat atat, instalatorii vor avea obligatia sa aloce pe perioada derularii Programului resurse umane specializate in relatia cu publicul, asta pentru ca orice informatie pe care vrei sa o cunosti cu privire la instalatorul pe care le-ai ales, sau dosarul pe care l-ai depus – sa o afli direct de la sursa.

Ce sistem imi trebuie in locuinta mea?

Nu exista un sistem care sa se potriveasca cu orice locuinta, sau orice zona geografica.

Particularitatile climatice ale zonei, suprafata imobilului, beneficiile urmarite de cumparator si costul total al investitiei sunt criterii extrem de importante in alegerea sistemului potrivit pentru casa ta. Instalatorul validat pe listele caruia te inscrii are obligatia de a te sfatui in privinta variantei tehnice potrivite pentru casa ta!

Care sunt costurile unui astfel de sistem?

Depinde de cat de complex este sistemul pe care vrei sa-l achizitionezi. Costul unui sistem de incalzire pe baza energiilor regenerabile poate incepe de la 3-4000 Eur.

Statul imi sustine financiar 90% din costul acestui sistem, indiferent de valoarea totala a acestuia?

Administratia Fondului Pentru Mediu va sustine financiar 90% din costurile unui astfel de sistem, dar nu mai mult de 7000 EUR.

Suma este nerambursabila sau ma ajuta acum Statul urmand ca apoi sa returnez banii?

Suma pe care o va sustine Adminstratia Fondului pentru Mediu este nerambursabila.

Primesc eu aceasta suma pe care Statul o deconteaza, urmand ca apoi sa o achit instalatorului validat?

Nu! Suma va fi virata de catre AFM direct in contul de trezorerie al instalatorului validat, dupa ce sistemul pe care l-ai ales este si instalat in locuinta ta!

Pot sa ma inscriu pe listele mai multor instalatori validati ca sa fiu sigur ca voi beneficia de Program?

Categoric NU! Inscrierea la mai multi instalatori validati constituie o incalcare a regulilor programului si se va sanctiona cu excluderea ta din Program!

Trebuie sa vin la Bucuresti cu cererea de inscriere sau exista instalatori validati si in zona mea?

Consulta lista instaltorilor validati pentru a vedea daca exista instalatori si in zona ta.

Daca nu exista un instalator exact in orasul/satul in care locuiesti atunci depune-ti cererea de inscriere la instalatorul din imediata apropiere a zonei in care se afla locuinta ta.

Ce se intampla dupa ce instalatorul mi-a eliberat nota de acceptare in Program iar eu am achitat contravaloarea de 10% din costul sistemului?

Acelasi instalator va veni la tine acasa pentru a-ti instala sistemul ales de tine si adecvat nevoilor tale.

In cat timp voi avea sistemul functional in casa mea?

Este posibil ca la doar cateva saptamani de la startul Programului sa te poti bucura deja de beneficiile acestuia. Timpul de instalare depinde de specificul tehnic al sistemului pe care lai ales dar si de momentul in care ai primit nota de acceptare de la instalatorul validat.

De aceea este foarte important sa te inscrii in Program imediat ce acesta demareaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>